lazada

Puteri Kenari

blog ini adalah blog peribadi.Dalam masa yang sama, saya adalah seorang peniaga online dan sudah mendaftar dengan ssm

Selasa, 27 September 2016

Mr. & Miss troublemaker -Ayuma Umairah

           Novel ini mengisahkan tentang Rayyan Yusof dan Nurul Fatia yang bertunang atas kerelaan yang diatur keluarga.Nurul Fatia menerima pinangan dari keluarga Rayyan Yusof kerana menganggap jodohnya dengan Rayyan Yusof mungkin adalah penyelamat dirinya dari godaan rakan sekerjanya yang sudah beristeri.

            Rayyan Yusof pula rela menerima gadis pilihan neneknya Puan Karmila demi untuk menjaga pandangan neneknya yang kaya raya sebagai cucu yang menurut kata.Rayyan Yusof nekad untuk berhadapan dengan Nurul Fatia untuk membuat perhitungan.

          Rayyan Yusof menuduh Nurul Fatia menerima dia sebagai tunang untuk menjadikannya pak sanggup dan memutuskan pertunangan mereka.Nurul Fatia mula menyedari bahawa Rayyan Yosof sengaja menerimanya semata mata kerana harta neneknya dan sengaja menyakiti hatinya supaya dia memutuskan pertunangan dengan Rayyan Yusof.Ini membuatkan Nurul Fatia kecewa dan mula membenci Rayyan Yusof.

          Rayyan Yusof mengharapkan Nurul Fatia memulangkan cincin tunang mereka tetapi kecewa kerana Nurul Fatia masih belum mahu memulangkannya.

          Berbagai cara dilakukan untuk membuatkan Nurul Fatia memutuskan pertunangan mereka tetapi gagal.

          Kehadiran Haikal sebagai Idaman di laman chat mengetuk hati Nurul Fatia.Perkenalan akhirnya menjadi rindu.Namun begitu, Haikal yang tahu bahawa Nurul Fatia adalah tunang Rayyan Yusof,terpaksa menjauhkan diri.Apabila Haikal mengetahui Rayyan memutuskan pertunangannya dengan Nurul Fatia,Haikal kian rapat dengan Nurul Fatia.Sayangnya Nurul Fatia hampa bila mengetahui bahawa Haikal adalah sepupu Rayyan Yusof.

          Nurul Fatia memutuskan pertunangannya dengan Rayyan Yusof tetapi Puan Karmila masih mengharapkan Rayyan Yusof meraih kembali kasih Nurul Fatia. Disaat Rayyan Yusof mula jatuh cinta kepada Nurul Fatia, Nurul Fatia melarikan diri ke Sabah dengan alasan ditukar sementara.

          Rayyan Yusof penasaran dan kelam kabut kerana Nurul Fatia Bermacam cara Rayyan lakukan untuk merebut cinta Nurul Fatia.Kalau korang nak tau...kenalah baca sendiri buku ni.

          Ketika ini hati yang lembut pasti akan tersentuh dengan kesungguhan Rayyan Yusof dan pasti akan terusik dengan kekerasan hati Nurul Fatia.

          Pengakhiran cerita happy ending.Diorang kawin.Sekian...

2 ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...